perjantai 24. toukokuuta 2013

Eemelileivos!


Oi mutsi mutsi pisti pystyyn leivontakilpailun! Päätin ihan piruuttani osallistua.. :D
Ja oli hyvä tekosyy leipoa jotain hyvää. ;)


Eemelin helppo vadelmayllätys

kääretorttupohja: 
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
n.250g pakastevadelmia
250g maitorahkaa
2 liivatelehteä
0,5 dl sokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Sulata pakastevadelmat. Ota sulaneista marjoista n. 3 rkl mehua erikseen.
Sekoita vadelmat, rahka ja sokeri keskenään.
Kuumenna vadelmamehu, purista liivatelehdistä neste ja sulata liivatelehdet mehun joukkoon. Kaada liivateneste rahkaseoksen joukkoon ohuena nauhana sekoittaen. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa sen aikaa kun teet torttupohjan.


Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Vuoraa reunallinen pelti leivinpaperilla.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi kaapimella sekoittaen. Levitä taikina pellille ja paista uunin keskitasossa noin 6-8 minuuttia.
Ripottele vähän yli pellin mittaiselle leivinpaperille sokeria ja kumoa torttu sille. Irrota alustana ollut leivinpaperi.
Anna pohjan jäähtyä. Levitä täyte pohjalle ja kääri tiiviiksi rullaksi leivinpaperin avulla. (Jos täyte on liian löysää, anna sen olla vielä hetki jääkaapissa, jämähtäneen täytteen saa levitettyä pohjalle kun sekoittelee lusikalla tasaiseksi)  Anna tortun levätä jääkaapissa pari tuntia.

Tarjoile parin-kolmen sentin viipaleina.


Eemeli kun asuu maalla niin teemaan sopii mielestäni tämmöinen perinteisempi ohje. :)
torttupohjan ohje hyvää pataa-kotitalouden taitokirjasta.


1 kommentti:

  1. ihan mahtava! perustorttu on aina mun mielestä hatun noston paikka, eemeli hatun :)

    VastaaPoista

Saa kommentoida!