tiistai 21. tammikuuta 2014

Herkuttelua

Vähän vaihtelua kynsipostauksiin, törmäsiin niin kivaan herkkuohjeeseen että pitäähän se jakaa :)
Meillä on aina pakastin ihan täpötäynnä marjoja. Ja onhan se mukavaa että marjoja on, mutta kun se tila ei sitten riitä muulle ruoalle. Varmasti kolme neljäsosaa pakastimen tilavuudesta on täynnä mustikkaa, mansikkaa, hillaa, vadelmaa, puolukkaa.. ja niin eespäin. Ja omenat ja raparperit vielä.. Ihan siis kaikkea mahdollista.

Tykkään kyllä leipoa paljonkin, mutta sitäkään ei voi ihan jatkuvasti tehdä.. Kuka nyt joka päivä marjapiirakkaa syö. Ja jos jotain sen pellillisen leipoo, niin osa pitää laittaa takaisin sinne pakkaseen ettei mene huonoksi.. :D Niin, eli eihän se pakastimen tila yhtään siinä lisäänny.

Kyllähän marjoja tulee silloin tällöin syötyä sellaisenaan mutta eipä sitäkään aina jaksa. Jäätelön päällä menee jokunen mansikka, pirtelöä teen joskus, vaikkakin vähemmän talvella.. Kiisseleitä ja mehukeittoja voisi tehdä useammin mutta eivät nekään koko aikaa maistu.

Nyt löytyi siis helppo ja nopea ohje, jonka kanssa menee kerralla enemmän vaikka mitä marjoja.
Itse olen syönyt tämän mustikoilla, kun niitä nyt tuolla on eniten, mutta kyllä vadelmat ja mansikatkin herkkua ovat, tai vaikka kaikki sekaisin. Mustikkaa kannattaa kokeilla yhdessä banaanin kanssa! Marjojen lisäksi herkkuun tulee kauramuruseosta ja maustamatonta jogurttia. (itsellä rasvaton jogurtti, tulee mukavan raikas)

Ja tuon kauramurun ohje:

2 rkl voita
1 dl kauramannasuurimoita
3 rkl sokeria
puoli tl vaniljasokeria
(ripaus kardemummaa)

Sulata voi kattilassa, anna muuttua kullankeltaiseksi mutta älä ruskista. Lisää joukkoon suurimot ja sokeri, sekoittele pari-kolme minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta vaniljasokerilla ja kardemummalla.

Kasaa herkku lasiin kerroksittain, eli vuorotellen kauramurua, marjoja ja jogurttia.
Kauramurusta riittää useampaan annokseen. Tai sitten ei! ;)

Kiva löytö oli tuo ohje, kummasti tuollainen helppo nopea lisäys saa marjat maistumaan taas vähän paremmin. Ja eipä tuo hirveän epäterveelliseksikään herkkua tee, jos siis malttaa kasata annokset niin että noita marjoja ja jogurttia on enemmän.. :)
Itse olen tosiaan sitä mieltä että kannattaa tuon jogurtin olla rasvaton tässä ohjeessa.

Semmoinen herkku, kannattaa kokeilla!






8 kommenttia:

  1. Voi että, kuulostaa hyvältä! Juuri tänään harmittelin, kun ei tullut kesällä kerättyä marjoja pakkaseen; olisi monen montaa aamupalasmoothieta väännetty niistä. Nyt joutuu tyytymään kaupan pakastemarjoihin. Ja jos tosiaan makeammat marjaherkut tympivät, niin smoothieita saa väännettyä vaikka minkälaisia - etenkin noin laajalla marjarepertuaarilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa, semmonen herkku multa on ihan unohtunut.. :D Pitää koittaa niitäkin väsätä, ainekset tosiaan kyllä löytyy :)
      Juu kyllähän noita kannattaa kerätä talteen, ilmaista ja terveellistä makeaa.. Tuo mustikkakin varsinaista superruokaa.. :D Tai mansikka nyt maksaa, on meillä oma pieni mansikkamaa mutta kun ne on tuoreena niin hyviä niin tulee syötyä suoraan pellosta sitä mukaa kun kypsyy,vähän pitää ostaa pakastettavaksi. Nuo muut marjat ei kyllä loppumaan pääse, mun vanhemmat on niin ahkeria marjastajia että joka kerta kun käyvät tulee heti kysymys onko pakastimessa tilaa.. :D

      Poista
  2. Kuullostaa hyvältä :p Nams! Mää tykkään hirviästi kaikista smoothiesta, pirtelöistä, fruitiesta ym, mihin sotketaan vähän kaikkea :p Tää olis kiva uus juttu. Harmi vaan, että itekin täytyy tyyty kaupan marjoihin. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä herkkua! Tässä noi marjat on hyviä varsinkin vähän kohmeisina, kannattaa sit kotimaisia ostaa jos testaa.. kun ulkolaisethan suositellaan kypsennettynä vaan syömään. Eiköhän nekin silti toimi, pitää vaan antaa jäähtyä, siinä vaan sit menee vähän kauemmin kokkaillessa :D
      Mustikkaa nyt ainakin saa kotimaisena kaupasta.

      Poista
  3. Kuulostaapa hyvältä, mulla oisi operaatio pakastimen tyhjennys käynnissä, täytynee tää lisätä ohjeisiin et saan sen oikeasti tyhjäksi! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän samaa urakkaa sielläkin siis :-) ikuisuusprojektilta tuntuu ainakin täällä!

      Poista

Saa kommentoida!